Meni

Dnevni make up

Tudi mame smo rade urejene in ker sem prejela več vaših sporočil in vprašanj na to temo, sem se odločila, da napišem nekaj o tem. Čeprav sem z objavo odlašala skoraj mesec dni, sem se končno le opogumila.

Tudi jaz sem ena izmed tistih žensk, ki je obsojala druge mame in komentirala njihovo urejenost, še veliko preden sem sama postala mama. Sedaj sem o tem raje tiho, s figo na glavi in maskaro na trepalnicah se počutim že itak top urejeno!

Kljub temu pa sem rada urejena. Tudi v času porodniškega dopusta sem se zjutraj vsak dan uredila, pa čeprav sva se z Jašo potem odpravila le na sprehod, kavo s prijateljico ali pa sva cel dan preležala. Seveda nisem preživela v kopalnici cele ure (kar se je pred nosečnostjo brez problema dogajalo večkrat tedensko), le tistih par minut, ki sem jih potrebovala zase, da sem se dobro počutila. Potem sem večkrat prakticirala ličenje v dnevni sobi. Jaša se je zelo zabaval, ko se je opazoval v ogledalu in raziskoval moja ličila.

Za dnevni make up porabim približno dobrih 10 minut, za tistega čez vikend, pa niti 5 minut ne. Prisegam na bolj naraven videz, senčila uporabljam zelo redko. Definitivno pa brez malo pudra, maskare in barvice za oči ne bi šlo. No, pa tudi rdečilo je pri meni obvezna vsakodnevna oprema, saj sem sicer precej bledolična.

Najpomemnejše je to, da najdete izdelke, ki vam ustrezajo. Pred leti sem še kot študentka delala v eni izmed drogerij in imela možnost preizkusiti veliko različnih znamk in produktov. In cena je včasih daleč od tega kar produkt ponuja. Vsekakor pa se vam splača investirati raje v en dober produkt, kot deset takšnih, ki vam ne odgovarjajo.

Ravno zadnjič sva s sodelavko govorili o tem, kako sva včasih dale veliko več na dekorativno kozmetiko. Glede na to, da so me zadnjič v ogledalu pozdravile prve gube, pa menim da je nega tista najpomembnejša.

Za čiščenje že par let uporabljam micelarno vodico Bioderma. Res je odlična. Pred kratkim pa sem odkrila v DM-u Baleino čistilno peno. Cena je cca 3 eur, pena pa ena najboljših kar sem jih kdaj imela.

Potem nanesem na obraz kremo za obraz. Trenutno uporabljam kremo za obraz od Nuxe Crème Prodigieuse (deluje proti utrujenemu izgledu in kožni utrujenosti:). Imam mešan tip kože s suho povrhnjico in ta odlično opravi svoje delo.

Kar nekaj vas zanima kateri puder uporabljam. Sicer sem preizkusila že celo vrsto pudrov, ko pride kakšna novost me spet premami in seveda kupim. Moja mami je zelo hvaležna, ti moji nakupi so potem vedno njej v prid. Jo kar pridno zalagam, jaz pa ostajam pri stalnicah.

Torej uporabljam puder znamke Revlon Colostay – odtenek imam Sand Beige. Ta puder je res vrhunski. Glede na to, da sem včasih v službi tudi več kot 8 ur, potem imam pa kdaj še kakšne opravke, ta puder odlično opravlja svojo vlogo. Moram pa poudariti da je malce bolj kompakten kot kakšna BB krema, res dobro prekrije nepravilnosti. Redna cena je cca 16 eur, velikokrat pa je znižan v Tuš drogerijah. Takrat jaz ponavadi naredim kar zalogo. :)
Imam tudi contouring paleto za senčenje obraza, ampak v vseh treh poskusih sem izgledala kot srnica ali pa kot, da sem se kje na določenih delih obraza pozabla umiti. Torej, to res ni zame.

Zelo pomembne se mi zdijo tudi urejene obrvi. Že dlje časa zbiram pogum za japonsko metodo vrisovanja ali kakšno drugo varianto urejanja. Ampak kljub temu, da imam tri tattoo-je, pa za to ne zberem poguma. Obraz je le obraz. In barvica me zaenkrat odlično rešuje. Uporabljam barvico znamke Catrice – najbolj poceni, a meni enostavno najboljša. Odličen mi je tudi Barry M set za oblikovanje obrvi, ampak za to potrebujem več časa.

Še ena top zadeva, ki sem jo odkrila lani, pa je Triple baked bronzer – Summer love in Triple baked blusher – Blushing hearts. Najdete jih tukaj. Jaz sem res navdušena nad barvo in obstojnostjo.

Za oči uporabljam barvico Chanel, ki je v zadnjih izdihljajih. Maskara pa je trenutno že nekaj časa najljubša L’Oreal Paris Mega Volume Miss Hippie.

In še nenazadnje – hvala tistemu, ki je izumil suhi šampon! Rešuje mi življenje. Preizkusila sem jih že kar nekaj, ampak suhi šamponi znamke Batiste meni osebno najbolj odgovarjajo. Trenutno imam manjšo različico za v torbico, ter večjo – posebej za rjave lase. Ta je res odličen, ne izgledam potem tako, kot da sem stresla kilo moke na glavo.:)

To je to z moje strani o ličenju. Upam, da se kakšna lepotna blogerka ne bo držala za glavo. To je le moje osebno mnenje.

Se beremo,
Nuša ❤️


Obvezna oprema :)

Zjutraj brez ličil in še malo zabuhla :)

In… Ličila res delajo čudeže!! :)

Leave a Reply